Kuidas leivateoga alustada?

MÕNUSA LEIVATEOGA ALUSTAMINE
Mõnusa koduse leivateoga alustamiseks on Sul vaja kõigepealt juuretist. Hea kui saad Juuretisepoja mõne tuttava käest siis on ta kohe valmis. Ise juuretist tehes, peab ta paar päeva käärima ja võimalik, et esimesed leivad ei ole veel päris selle õige maitsega! Muide, Juuretisepojal on alati vanus. Väärikas vanus näitab kui mitu aastat järjest on pidevalt leiba tehtud ja Juuretisepoega elus hoitud! Minu Juuretisepoeg saab sel aastal juba 19 aastaseks! 

JUURETISE VALMISTAMINE

Segada pett (või keefir) ja paar kääru rukkileiba (hea on näiteks „Hiiumaa“ leib). Jätta segu käärima paariks päevaks rätiku alla sooja ruumi. Selliselt alustatud juuretisega võtab leivategu hoogu 4-5 korda. Lihtsam on alustada  eelmisest leivateost ülejäänud peotäie leivataignaga ehk juuretisepojaga.