LEIVA VALMISTAMINE Antud kogusest saab suure 3 kg kaaluva leiva. Väiksema, keeksivormi suuruse leiva jaoks, võtta antud kogustest 1/3. Juuretis segada 1 liitri käesooja veega, Lisada juurde rukkijahu nii palju, […]
Kuidas leivateoga alustada?
MÕNUSA LEIVATEOGA ALUSTAMINE Mõnusa koduse leivateoga alustamiseks on Sul vaja kõigepealt juuretist. Hea kui saad Juuretisepoja mõne tuttava käest siis on ta kohe valmis. Ise juuretist tehes, peab ta paar […]
Haldjaleib Brüsselis! Ehk lugu sellest, kuidas meid kutsuti Eestit esindama rahvusvahelisel leivapäeval…
Haldjaleiva perekonnal on olnud täitsa põnev nädal! Meie jaoks oli nii suur asi käia saatkonna kutsel esindamas Eesti leiba Brüsselis, leivapäeval. Kohal oli pagareid eri ilma nurkadest; rääkida sai […]
Leivapäeva parimad – Haldjaleivale I ja II koht
“Eesti leiva päeval ja sügislaadal valiti pimetesti käigus parim laadaleib. Kokku toodi konkursile 10 leiba, oma hääle andis ligi 400 laadakülastajat. Nii esimese kui teise koha võitis Haldjaleib, parimaks laadaleivaks […]
Peenleib sibulaga võitis teise koha
Haldjaleiva perel on taaskord olnud meeldiv nädalavahetus- Eesti Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval tunnustati meie PEENLEIB SIBULAGA teise koha vääriliseks. Žüriiks oli ka seekord rahvas- see meie töö kõige olulisem hindaja. See […]
Suvepuhkus
Seoses sooja suve saabumisega jättis Haldjaleib oma töö soojas köögis kuuma ahju kõrval ja läks otsima jahedamat olemist mere äärde. Tagasi lubame tulla puhanuna ja uute, Hiiumaa merelt tulnud mõtetega […]
Parim leib 2014 võitja on Haldjaleiva liha-küüslauguleib
Iga-aastaselt toimuval Eesti leiva päeval valiti pimetesti tulemusel aasta leivaks Haldjaleiva liha-küüslauguleib. Pimetestis osalesid leiva päeva külastajad ning nende valik on Haldjaleivale eriliselt suureks tunnustuseks. Tänud parimale “žüriile” mis kellelgi […]
Koduleiva ja leivamäärete tegemise koolitus
LEIB- sellest algab kõik… Tule ja veeda meeldiv õhtu kokasaate Lusikas stuudios ja õpi Haldjaleiva perenaise, Annely käe all ise leiba tegema ja leivamäärdeid valmistama. Kuna Vabariigi aastapäev on kohe tulemas, […]
Jõulusai kingipakis ja laatadel
Armsad leivasõbrad! Kätte on jõudmas jõuluaeg ja nüüd pakume teie lauale ka jõulusaia. Lisaks anname päkapikkudele aegsasti teada, et Haldjaleiva käest saab tellida ka erinevaid kingipakke. Selleks saada oma soov […]
Parimaks valiti liha-küüslaugu leib
02.06.2013 toimus Atla mõisas traditsiooniline iga- aastane pühapäevalaat. Selle raames korraldatakse teist aastat parima koduleiva võistlus. Tänavu osales kaksteist erinevat leivasorti. Žüriiks oli laadarahvas, kes valis oma lemmiku. Sel aastal […]