Parim laadaleib 2022 – Haldjaleiva juustu-küüslaugu leib

Aitäh! 💙🖤🤍

Meiega juhtus eilsel Eesti Vabaõhumuuseum sügislaadal selline lugu, et võitsime rahva pimehääletuse käigus oma juustu-küüslaugu leivaga esikoha!

Et kogu lugu natuke lahti rääkida, siis tuleb alustada meie pere kahest äärmiselt kangekaelsest naisest – Haldjaleiva perenaisest Annelyst ja tema tütrest Liisast. Liisa ei ole teab mis kokk vastupidiselt oma emale, aga need 6 korda kui ta ise oma elus leiba teinud on, on ta teinud seda järjekindlalt juustu-küüslaugu maitselist. Liisa on nõudnud juba pikemat aega, et ema teeks selle leiva ka müügivalikusse, aga Annely on millegipärast alati arvanud, et ega see vast rahvale peale ei lähekski 🤷‍♀️
Kui otsustasime registreerida end selleaastasele Leivapäevale, ei mõelnud me isegi, et osaleksime taas leivavõistlusel. Kuni viimase õhtuni. Tegelikult oli siiski see kõik veel õige pisut kahtlane, sestap tegi Liisa ettepaneku, et aga teeme siis nii, et proovime seda juustu-küüslaugu leiba. Saame teada pimehääletuse käigus, et mis see rahvas siis sellest õigupoolest arvab ja kummal kangemal naisel seekord kangemalt õigus on. Liisa pani autole hääled sisse ja läks tõi poest emale juustu. Tegime oma kolm maitsmise leiba valmis ja hommikul suundusid nad kindlal sammul Kolu kõrtsu.
Juhtus aga nii, et rahvas hääletas selle 20 leivasordi seast hoopis kõige paremaks. Auhinnaks uhke diplom, perepääse Vabaõhumuuseumisse ning suur kott jahu. Mis aga kõige rõõmsam oli – Liisa sai emale saata koju pildi ja teatada “haha, hakkame aga tootma”.

Meie jaoks on see siiski ka suur au! Kuna proovisime ka ise 20 leivasorti läbi, siis müts maha ja käsi südamel – häid tegijaid on väga palju! Seda enam on meil uhke see diplom vastu võtta.

Aitäh, kõigile kes meie poolt hääletasid – teid ei olnud mitte vähe! Aitäh kogu kohtuniketiimile ja aitäh meie konkurentidele, teiega on tegelikult megatore koos laadatada ja kogemusi-teadmisi vahetada! 🥰

Haldjaleiva perekond